mandag 6. juli 2009

Karma Police

REST IN PEACE THE KING OF POP


There's A Place In
Your Heart
And I Know That It Is Love
And This Place Could
Be Much
Brighter Than Tomorrow
And If You Really Try
You'll Find There's No Need
To Cry
In This Place You'll Feel
There's No Hurt Or Sorrow

There Are Ways
To Get There
If You Care Enough
For The Living
Make A Little Space
Make A Better Place...

Oppvekst [rediger]

Det hevdes at Jackson hadde en tøff oppvekst med en far som ofte var hard mot ham. Det har også blitt påstått at faren til Michael Jackson var medlem av Jehovas vitner, men det er Michaels mor som er medlem av den religiøse organisasjonen. Han ble intervjuet av Oprah Winfrey i 1993, der han fortalte at han og brødrene ble tvunget av faren til å øve. De fikk ikke lov til å være ute med andre barn og leke. Michael fortalte at han følte han ikke hadde en barndom, og at han opplevde barndommen gjennom å holde seg med barn som voksen.

Jackson 5 [rediger]

Faren, Joseph Jackson, ville at barna skulle bli popstjerner, og startet The Jackson 5. Bandet besto av Michael og fire av hans åtte søsken. Michael var bare fem år da bandet ble startet. Joseph kjørte dem hardt i årevis, og etter mye slit og hardt arbeid ble de til slutt stjerner som han ønsket. Etter å ha vunnet flere lokale talentkonkurranser fikk de kontrakt med Motown, og de fire første singlene ble alle nummer en på Billboard. I 1974 signerte de en ny kontrakt med Epic Records, men de kunne ikke beholde navnet The Jackson 5 ettersom Motown eide rettighetene til det navnet, så skiftet navn til The Jacksons.

Mange var kritiske til at Michael var mye med barn i fritiden sin. Han selv begrunnet det med at han ikke hadde noen barndom hvor han kunne leke og være sammen med andre barn. Michael og brødrene hadde enten opptredener, intervjuer, foto-sessions osv, og fikk ikke lov til å leke. Så da Michael var voksen sa han at når han var med barn og så hvordan de lekte, så følte han at han opplevde det han ikke fikk oppleve i sin egen barndom.[3]

Begynnelsen på en solokarriere [rediger]

Tidlig på 1970-tallet startet Michael sin solokarriere. Plateselskapet ønsket at han skulle spille inn eget materiale, og i 1972 kom hans første solosingel ut: «Got to be There». Michael fortsatte allikevel i The Jacksons. I 1977 spilte Michael i filmen The Wiz sammen med Diana Ross. I forbindelse med innspillingen kom Michael i kontakt med plateprodusenten Quincy Jones, som skulle få stor betydning for hans videre karriere. I 1979 lagde de albumet Off the Wall, som solgte hele 20 millioner (8. mai 2006) eksemplarer og hadde fire topp 10-hits. Dette ble hans store gjennombrudd.

Suksess [rediger]

Michael fikk en Grammy for låten «Don't Stop 'Til You Get Enough», men han syntes platen fortjente mer honnør, og var ikke fornøyd med responsen.[4] Derfor bestemte han seg for å gjøre en oppfølger som var mye bedre, og det var selvsagt at Quincy Jones skulle produsere den også. De fleste trodde nok det var vanskelig å gjøre en etterfølger til Off the Wall, men da Michael Jackson ga ut platen Thriller i 1982 tok det helt av. Thriller slo alle rekorder og solgte over 104 millioner på verdensbasis. Platen lå på listen i hele 37 uker i strekk.[trenger referanse] Jackson mottok imponerende åtte Grammyer for platen. Thriller er den eneste platen som har ligget på førsteplass både ved inngangen og utgangen av samme år. 7 av de 9 låtene nådde topp 10 på Billboard listene, som slår nok en rekord (som ble holdt av han selv med 4).

Michael Jackson i 1988

I så måte var trolig Michael Jackson også verdens nest mestselgende soloartist. Han solgte over 750 millioner plater,[5] kun slått av Elvis Presley med sine over 1,5 milliard solgte album.

Michael Jacksons «Moonwalk» ble hans signatur etter at han avslørte sine nyskapende dansetrinn på NBC-TV foran 50 millioner seere under låten «Billie Jean» 12. mai 1983. Med sorte bukser til anklene, sølvglitrende sokker, fedorahatt, og én hanske, laget av rhinstein, skapte han både ny mote og en ny dansetrend.

I 1985 skrev Michael «We Are The World» sammen med Lionel Richie. Platen ble belønnet med fire Grammypriser. Jacksons følgende album fikk navnet «Bad» (1987). Michael fikk nok en rekord med å være den første artisten med hele 6 #1 singler fra ett og samme album. I tillegg fikk han 5 Grammynominasjoner, men vant bare en. Bad var det siste albumet som ble produsert av Quincy Jones. I 1991 slapp han albumet Dangerous, som toppet Billboardlisten. På Dangerous fikk Michael Jackson Guns_N'_Roses gitaristen Slash til å spille gitar på 2 av sporene; («Black Or White» og «Give In To Me»). Albumene solgte 35 og 30 millioner eksemplarer. I 1992 la Michael ut på en omfattende verdensturne The Dangerous Tour, hvor Norge sto på listen med konsert på Valle Hovin for 35 000 tilskuere. Kritikerne var enige om at konserten ikke bydde på noen musikalske overraskelser, men showet hadde utrolige effekter og illusjoner. Konserten hadde et strømforbruk på 250 000 watt og varte i 2,4 timer.[trenger referanse] Michaels Dangerous tour var den den største turneen noen artist har gjort i historien,[6]slo sin egen rekord fra Bad Tour. Den utrolige scenen tok nesten tre dager å sette opp. 20 lastebiler med utstyr ble fraktet med lastefly. Dangerous tour inkluderte 69 konserter, som brakte sammenlagt et publikum på 3,5 millioner mennesker. 1. oktober ble konserten Live in Bucharest vist på TV og radio i over 60 land, og senere utgitt på DVD.

Anklager og nedtur [rediger]

På 90-tallet skrev Michael Jackson under ny platekontrakt med Sony. Kontrakten var verdt hele 890 millioner USD (6,7 milliarder norske kroner). Men i 1993 ble Michael Jackson anklaget for å ha antastet den 13 år gamle gutten Jordy Chandler. Dette førte til at Pepsi, som han hadde sponsoravtale med, sa opp kontrakten.[7] Men Jackson hevdet hele tiden sin uskyld og ble aldri dømt for utuktig omgang med barn. I følge juryen ble Jordy Chandler ikke trodd i retten pga. hans forskjellige versjoner som ikke stemte. I følge en dokumentar der et lydklipp ble lekket ut av faren til Chandler, ble det avslørt at Jordy Chandler aldri ble misbrukt av Michael Jackson.[8][9]

Forfatteren Geraldine Hughes skrev en bok med tittelen Redemption: The Truth Behind the Michael Jackson Child Molestation Allegations. Hughes avslørte i boken fakta som aldri har vært kjent for offentligheten, og konkluderer med at Jackson må ha vært uskyldig i anklagene som ble rettet mot ham i 1993. I 1994 stilte han for intervju hos Oprah Winfrey, hvor han snakket om hans karriere som musikkartist. I følge nettstedet Mjoai.com ble programmet sett av over 100 millioner mennesker over hele verden. Samme år ble det bekreftet at Michael hadde giftet seg med Lisa Marie Presley, rockelegenden Elvis Presleys eneste barn. Ekteskapet varte bare i 18 måneder. Lisa Marie dukket også opp i Michael Jackson-videoen «You Are Not Alone».

Operasjoner og rykter [rediger]

Michael Jackson levde et langt liv med mange falske rykter. Han ble anklaget for å ha kjøpt elefantmannens bein og operert det inn i sin egen kropp, han ble anklaget for å være pedofil, født som kvinne, homofil, bleket huden sin hvit og mye mer.[10] I 1993 avslørte Michael Jackson at han hadde hudsykdommen Vitiligo,[11] en hudsykdom som 2 % av verden lider av. Vitiligo gjør at pigmentene i huden dør og mister fargen til en lys farge. Michael sa i et intervju i 1993 med Oprah Winfrey at han fikk denne sykdommen litt før innspillingen av Thriller, men dekket til den lyse fargen med brun sminke. Med årene ble sykdommen verre, og 85 % av Michaels kropp var av lys hud. Så han sminket seg heller hvit enn å bruke evig tid på å sminke seg brun.[12][13][14]

I boken Moonwalk innrømmet Michael å ha operert nesen to ganger og laget en liten grop på haken. Men han nektet for at alt det andre som var skrevet om hans utseende.

Tilbakekomst [rediger]

I 1995 kom Michael Jackson med albumet HIStory - Past, Present and Future, Book I, et dobbeltalbum som inneholdt 15 nye sanger og en greatest hits-CD. Den første singelen, «Scream», var en duett med søsteren Janet Jackson. Michael Jackson fikk sin 13. #1 hit i 1995 med «You Are Not Alone», skrevet og produsert av R&B-stjernen R. Kelly. Albumet startet helt øverst på hitlistene og solgte 20 millioner på verdensbasis. Samme år la han ut på en omfattende turne, The History Tour I 1996 skapte han overskrifter ved å skille seg fra Lise Marie Presley. I 1997 gjorde han nye overskrifter, ettersom han fikk barn med sykepleieren Debbie Rowe, og det ble mange spekulasjoner rundt om Michael var faren, hvor mye hadde han betalt Debbie for å føde, og om hun ville se barnet sitt igjen. Kritikerne kalte Michael for en «Pudret Frelser», pga hans humanitære arbeid for å redde verden. Temaet dukket opp mange ganger i løpet av konsertene. History tour gikk for fulle hus.

De tre scenene som ble brukt veide hver 550 tonn.[trenger referanse] Etter at han var ferdig med en konsert i København, var scenen klar i Gøteborg, mens de demonterte scenen som sto i Tyskland, for så å sende den til Norge, hvor han skulle opptre på Valle Hovin for 32 000 fans. I løpet av konserten i København ble han overrasket med en 2 meter høy kake, ettersom det var hans 39-årsdag. History tour ble avsluttet på Vallahovid i Spania. Etter denne turneen hadde 5 millioner mennesker sett han opptre.

Hollywood Walk of Fame

I oktober 2001 utkom et nytt album fra Michael Jackson - Invincible. Det nye albumet inneholdt 16 sanger, deriblant singlen «You Rock My World» og radiohiten «Butterflies». I produksjonen av albumet hadde Michael Jackson jobbet med navn som Rodney Jerkins, Teddy Riley, Dr Freeze og R. Kelly. Carlos Santana bidro også på albumet. «Speechless» er en av mange sanger som Jackson ikke fikk gitt ut på single fordi Sony satte foten ned.[trenger referanse] Kritikerne var ikke sene med å si at albumet ikke holdt mål, selv om det solgte bra. Invincible har siden 2001 solgt 12 millioner eksemplarer på verdensbasis (desember 2006).

Michael ble erklært offisielt legende og har betydd mye for dagens musikk.[15]

Michael var den første som fikk to stjerner på Hollywood Walk of Fame; først i 1979 som medlem av The Jackson Five; så i 1984 som soloartist. Siden en filmpremiere på samme tid som Michaels dødsfall hadde lagt beslag på fortauet med stjernen hans, samlet fans seg isteden ved stjernen til hans navnebror, radioverten Michael Jackson.[16]

Rettssak [rediger]

Neverland, der Jackson bodde fra 1988 til 2005

13. juni 2005 ble Michael Jackson frikjent i en straffesak anlagt i Santa Barbara, hvor han var anklaget for seksuelle overgrep mot barn og servering av alkohol til mindreårige. Han var anklaget for å ha misbrukt en gutt. Moren til gutten hadde gjeldsbrev og fortalte forskjellige versjoner i retten; det samme gjorde gutten.[trenger referanse] De hadde ingen beviser på at Michael Jackson hadde misbrukt gutten, og han ble frikjent. Ifølge VG ble det avslørt en telefonsamtale mellom faren til offeret og offerets advokat der det sies at moren kun ville ha pengene til Michael Jackson.[trenger referanse] I november 2003 utgav Michael Jackson og Sony en samleplate med hans nummer 1 hits på CD og DVD, med tittelen Number Ones. Albumet inneholdt en ny sang av Michael, «One More Chance». Samme dag som platen ble lansert, ble det utlevert en ordre om arrestasjon av Jackson. Michael var da i gang med innspillingen av musikkvideoen til «One More Chance», som til dags dato ikke er utgitt pga rettssaken. Han ble nå anklaget for å ha seksuelt forført et barn.[trenger referanse] Jackson hevdet alltid sin uskyld. Han uttalte etter arrestasjonen at han aldri kunne tenke seg å bo i Neverland lengre, på grunn av politirazziaen var det ikke lenger et hjem for ham. Fra nå av ville han bare besøke Neverland. 13. juni 2005 ble han frifunnet på alle ti tiltalepunkter.

Rykter om konvertering til islam [rediger]

21. november 2008 begynte rykter å gå om at Jackson hadde konvertert til islam og endret navn til Mikaeel.[17][18][19][20][21]

Betydning for dagens artister og musikken [rediger]

Michael Jackson gjorde mye for dagens artister,[trenger referanse] og mange takker han for hans inspirasjon til å ha hjulpet andre artister til å få suksess. Han fikk til at MTV viste musikken til svarte, som den gang i tid ikke gjorde. Chris Brown, Beyonce, Ne-yo, R. Kelly, Chris Tucker, Michael Jordan, Akon, Justin Timberlake, Slash, Evan Ross, og mange andre kjente kjendiser er store fan av Michael Jackson.[22][23][24]. Han gjorde også dagens dansemiljø noe helt annet enn det var før, mye er «Jackson-trinn». Michael Jackson gjorde også musikkvideoer til noe helt annet enn det var før; han hadde lange og morsomme videoer.[25]. Han gjorde også R&B noe helt annet enn den var før.[26] Michael Jackson gjorde veldig mye fint for både musikken og for barn i alle land.[27][28]. Han gav mye penger til veldedighet, og stiftet også egne veldedighetsorganisasjoner.[29]

This is it! [rediger]

5. mars 2009 annonserte Sony Music og Michael Jackson at han skulle avholde 50 farvelkonserter i Londons O2-arena i juli 2009. Konsertserien fikk tittelen «This is it!».[30]

Konserter i Norge [rediger]

  • 15. juli 1992 – Valle Hovin
  • 19. august 1997 – Valle Hovin

Filmer [rediger]

Diskografi [rediger]

Utdypende artikkel: Michael Jacksons diskografi


halldis moren vesaas dikt

Da Halldis Moren Vesaas kom med sin debutsamling "Harpe og dolk" i 1929, var det noe nytt som plutselig tonet gjennom vår litteratur. Aldri før hadde vi hatt en kvinnelig lyriker, som hadde vært så sterkt kvinne i sin diktning, ingen hadde skrevet med en så opprinnelig kvinnelig følelsesfylde før.

Det utvalget av hennes dikt som nå foreligger, gir et utmerket tverrsnitt gjennom denne rike diktningen. Riktignok er det mange dikt vi savner, men utvalget fremhever likevel tydelig Halldis Moren Vesaas` særtrekk og manifesterer hennes rike talent med sikker styrke.



Å desse kveldane våre under
dei lauvtunge tre!
Vi var dei vake vitne til alt
av godt som fekk skje.
Ytst uti solegladshimlen sloknande
tindar brann,
byen kvelda i kring oss, bølgjene
kysste mildt,
mjukt som i svevne stranda,
båtar låg kvelde i sand,
hagane blunda og tagde i skumring
og andande stilt.




Du kjem frå åkren inn kvar
kveld ved solefall
mot tunet gjennom dagsens
siste eld.
Du set dei slitne hestar snøgt
på stall
og møter meg og helsar meg:
godkveld.
Du kjem og fangar meg med
brune hender
og seier meg så sæle, øre ord.
Eg legg meg trylt inntil deg.
Å, eg kjenner
midt i mi lykke kor du angar
jord!



Hender finn hender, herd stør herd,
barm slår varmt imot barm.
Det hjelper da litt, nokre få forfrosne,
at du er varm!




Eit jordliv, eit einaste, vere min lut!
Mitt liv, du eige meg all!
Ta meg og bruk meg og brenn meg ut
og legg meg i frå deg, kald
og duglaus og dømt frå å byrje påny
i natta den evige natt uten gry.






Gode filmer:

k
nowing (nickolas cage)
Om rasen alaska husky og Alaska malamute:

Alaskan Husky

Alaskan Husky


Oppdrettere av denne rasen:


Calibros
Kennel solheia
Hunting pride
Mountain king`s sledehundkennel
Kennel brisen
Pewahusky
Lurveleven kennel
Riskeulven
Farkas kennel
Movassbakken
Livi´n on love

Str: Middels
Aktivitetsbehov: Stort
Pelslengde: Korthåret
Behov for pelsstell: Lite
Allergivennlig: Nei
Generell omtale:
Alaska husky er ikke en rasehund, men en blanding av polare raser, fuglehund, greyhound m.m. I motsetning til de fleste andre blandingshunder har en god del AH stamtavler (slik at interesserte kan følge linjene for å finne den hunden fra de linjene en vil ha) og er avlet av mennesker for et formål; å trekke, ha fart, styrke og å være utholden. Det er den mest brukte sledehund i verden. Det eneste som mange av de polare hundene er bedre på er pelsen.

Siden alaska husky ikke er avlet for utseende, finnes den i mange varianter av størrelse, vekt, farge på øynene, farge på pelsen, pelstype, og ørefasonger. Langdistanse huskyer har ofte en tettere pels og kraftigere bygning enn sprinthunder. For å få enda bedre løpshunder er det mange som eksperimenterer litt med å blande inn litt vorsteh- og pointerblod, og kanskje litt mynde. Dette gjør de raskere og mer trekkvillig, men litt mindre hardføre enn de tradisjonelle polarhundene. Siden de er iblandet jakthund har mange et sterkt jaktinstinkt.

Gemyttet på alaska husky er også viktig i avlen, aggressive og gretne hunder blir ofte selektert ut, dermed er de fleste grei mot andre hunder og mennesker. Det at den er grei og utholden gjør den til en utrolig fin å bruke til friluftsliv, både til bruk med sele og kløv. At pelsen er litt tynn i forhold til andre polarhunder gjør ingen ting, et dekken som kan beskytte utsatte områder og halm og/eller et ullpledd til å ligge på gjør at de holder varmen. Alaska Husky er en veldig frisk hundetype og har bedre helse en de aller fleste registrerte hunderaser. Det er sjelden at en AH har hofte- eller albuefeil, allergiproblemer eller andre sykdommer.

De fleste konkurransekjørere foretrekker tisper mellom 20 og 23kg og hannhunder mellom 22 og 26kg. Hunder med gode poter og som kommer seg raskt etter anstrengelse er favoriserte. Med potesokker, halmunderlag og opp mot 10 000 kalorier døgnet i matfatet kan disse hundene trekke 1800 kilometer på under ti døgn.

Å eie en Alaska Husky

AH er en "rase" som krever mye aktivisering, og det er (som med alle andre hunder) viktig å vite hva du har. Siden de varierer veldig så kan det være store individe forskjeller, men de trives best i flokk. Det er fult mulig å ha en AH alene, inne eller ute, men de kan ha seperasjonsangst (hyler/uler) og veldig mange tygger på ting når de er alene.

Siden de er blandet med mye rart, har AH generelt sterkt jaktinstinkt. Det er ikke en hund som du uten videre slipper løs i skogen og håper at den holder seg nært deg...

Som med alle andre raser så er det viktig at man vet hva man går til når man skaffer seg hund.En alaska husky trenger (som voksen) mye mosjon, mer enn mange andre raser, så hvis man er et aktivt menneske, så kan det være hundetypen for deg. Hvis man tar hensyn til det hunden er avlet for, og de instinktene de har, så kan man få en flott hund av en alaska husky, en super turkamerat!

Nå skal det sies at har man hatt en alaska husky, så blir det ofte til 8-10 etter noen år. Da er ikke hund lenger en liten hobby, men en aktiv livsstil!


Alaskan malamute

Alaskan malamute


Oppdrettere av denne rasen:
Diar yggdrasil TJøTTA
Kennel vinterborgen STEINKJER
Østbylias kennel STEINKJER

Inupiat
Igaluk
Unavoq
Terra polar
Qannik
Trap line
Najanin kennel
Kennel snowcutter
Kennel camipato
Tämjantorpets kennel
Wintertrail

Str: Stor
Aktivitetsbehov: Stort
Pelslengde: Langhåret
Behov for pelsstell: Lite
Allergivennlig: Nei
Generell omtale:
Så langt vi vet var utgangpunktet for alaskan malamute, en stamform av spisshunden som gjennom utvikling og tilpasning førte frem til den hunden en fant i deler av det vestlige Alaska rundt århundreskiftet. Alaskas eskimoer og deres hunder er beskrevet av flere arktiske ekspedisjoner allerede fra 1500-tallet. De første malamutene kom til Norge i 1973.

Malamuten er av temperament hengiven, blid mot alle, og ikke en enmannshund. Den kan briske seg når den møter andre hunder, spesielt av samme kjønn, men ikke verre enn andre raser. Denne hundetypen kan passe til mange. Malamuten kan bli en flott familiehund, hvis man integrerer den som et fullverdig familiemedlem. Ellers er det en seig og sterk trekkhund, og glad i å bli utfordret, både med lydighet og fysiske aktiviteter.

Alaskan malamute er en intelligent hund, som kan brukes til det meste. Allsidig familiehund.

Malamuten blir ofte 11-15 år gamle, og arvelige sykdommer har liten utbredelse i rasen
Rasestandard:
Opprinnelsesland: USA. Alaskan malamute er en stor og kraftig polar spisshund. Skallen er bred, ørene er små og skal sitte på linje med de skråstilte øynene. Malamuten er ulveaktig av type. Den har kraftig underull og lange stive dekkhår. Tegningene på hodet har markerte trekk, som enten består av hette over hodet og resten maske. Vanligvis gråhvit. Kombinasjonen av hette og maske er ikke uvanlig. Av temperament skal den være hengiven, leken, vennlig oh trofast.

Skallen er bred og moderat hvelvet. Stoppen er svakt markert. Øynene er skråstilte og mandelformede. De er brune og skal ha et mykt og hengivent uttrykk. Ørene er middels store og stående.

Forlemmene har kraftig benstamme og er muskuløse. Baklemmene er brede og svært muskuløse. Moderat vinklet. Potene er av snøskotype (truger) og er store med godt sluttede tær med beskyttende pels i mellom. Kraftige tredeputer og korte, sterke negler.

Kroppen er kompakt, men ikke kvadratisk. Halen bæres fremover ryggen, som en vaiende fjærbusk.

Bevegelsene skal være stødige, avbalanserte og kraftfulle. Kraftig fraspark og god steglengde. I raskt trav samles bena mot kroppens midtlinje.

Pelsen er tykk med grov dekkpels. Lengden på både dekkpels og underull varierer fra 2,5 til 5 cm. Vanligste farger fra lys grå til sort, sobel fra lys sobel til rød. Fargekombinasjoner aksepteres i underull, hårspisser og fargeoverganger. Eneste tillatte ensfarge er hvit. Hvit er alltid dominant farge på underkroppen, deler av ben, poter og hodetegninger.

Mankehøyde: Hannhunder 63,5 cm. +/-, tisper 58,5 cm. +/-.

Grilling på spro hos fatter og ingrid:)



Fiske tur med Øivind,blei 7 torsk og en sei, fiska fra 3`n på stupetårnet på Fjellstrand:P

konserter


Kari Bremnes i bærum kulturhus 4. september:)

bilder sommer 09

gode sitater

"Venner er som et lys langs veien. De forkorter ikke avstanden, men gjør veien lettere å gå."

"Det er ikke noe du lærer på skolen. Men hvis du ikke har lært betydningen av vennskap, har du egentlig ikke lært noen ting."

CANON GITAR. HAN ER HELT RÅ TIL Å SPILLE:)

Mine opplevelser : Frykt for fremtiden.


Føler meg revet i to,et bein i fortiden og et i fremtiden,med lærdom fra fortid og frykt for fremtid, frykt for å bryte med et miljø som aldrig har gjort eller gitt noe annet en en negativ påvirkning på livet, merker det har preget livet de siste årene. Gikk gjennom det værst året i mitt liv i fjord, mistet den personen som har vært alt for meg og min trygghet i livet, min bestemor som har vært en mor for meg når ikke alt var like greit hjemme, savner henne høyt. så noen uker seinere fikk min søster som også har vært et holdepunkt og en viktig del av livet mitt vite at hun hadde fått kreft, hele min verden raste. søsteren min var inn og ut av sykehus i nesten et år med celle gift behandling og når det virket som alt var kurert satte sprede kreften seg til magen, inn igjen med ny runde med celle gift og en stor operasjon. vondt å leve med uvissheten om hun skulle leve eller dø, ikke godt å gå gjennom det med venner som trekker seg ut fremfor å bare lytte, men har heldigvis fått mennesker inn i livet som har vist meg stor forståelse og ikke minst vært en enorm støtte gjennom det. Er bare redd jeg har "slitet" dem ut. Det er vel kansje ikke så lett å støtte når man har omgått i et miljø der rus er mye misbrukt, blir et for kaldt og kynisk miljø hvor det virker som at den ene jobber med å dra den andre ned for å ha det bedre selv. Godt å komme ut av det der!

Nok om det nå,søsteren min er sterk å klarte å kjempe seg igjennom kreften og overlevde, det er noe som holder livet oppe. Det går ann å kjempe seg gjennom stor motgang å komme ut "styrket" av det. Hun er en stor styrke for meg og en motivator for å aldrig gi opp selv i de tyngste stunder.

Etter alt dette kledde jeg på meg mange stygge uvaner for å beskytte meg kansje,vet ikke helt, blei plutselig så avhengig av menneskene rundt meg, alt for avhengig, begynte å lyve for å føle meg viktig eller for å ha noe stort å si, har aldrig vært en løyner, er det en ting både min søster og bestemor har lært meg i alle år så er det at ærlighet varer lengst så jeg vet ikke hvorfor jeg begynte med det,eneste jeg kan komme på er at det var en eller annen form for forsvarsmekanisme, er heldigvis ferdig med den ugreia der. Ærlighet varer lengst, lever for den!

Løynene var så åpenlyse, men jeg så ikke det, var blind for de da,godt jeg har en god venninne som tok meg gang på gang i di.uff....så flaut å tenke på nå.utrolig at hun forsatt vil ha noe med meg å gjøre etter alt jeg har utsatt henne for. Men sånn er vel en sann venn, de godtar at man gjør feil noen ganger. Har heldigvis lært og hatt en god læremester og støtte spiller.å ikke minst fått støtte av en annen god vennine som har fått føle hvordan kreften kan være en ulidelig påkjenning gjennom å ha mistet en av sine nærmeste. vondt å si det men det er godt å ha noen som skjønner hva man går igjennom, var godt med forståelsen fra en som har vært "der" selv.


Definisjonen av frykt:

Frykt eller redsel er en følelse som man kjenner ved trussel eller risiko, både ekte og innbilt. Redselen kan også forklares som en ekstrem oppfattelse av situasjoner, tilstand, saker, mennesker og liknende, f.eks. mørkeredd. Redselen varierer kraftig fra person til person, og kan strekke seg mellom en mild følelse av uro og ekstrem redsel, kalt paranoia, skrekk eller fobi.

Redsel er et fenomen fra en adferd-modifikasjon, men fenomenet kan forklares uten at redselen kobles til det. Å avvise sin redsel får ofte ikke ønsket effekt. Man kan lære seg å bli redd for saker, og dette er koblet til det emosjonelle sentret i hjernen. Redsel er en veldig fundamental instinkt, og er mye koblet til amygdala neuronene i hjernen.