søndag 12. juli 2009

Vil du føle deg bedre?


Løsningen finner du ikke i:

- Situasjonen som du anser som problemet
- Forholdet
- Dine forventninger til framtiden
- Det som har skjedd med deg

Friheten ligger i å bli bevisst på at din livskvalitet avgjøres av din evne til å:

- Effektivt identifisere gode og dårlige tanker og følelser
- Forstå hvordan ditt ego reagerer og lever på bakgrunn av disse
- Slippe den indre motstanden og akseptere det som allerede er
- Velge fokus og ta handling basert på denne tilstanden

Forhold, helse, økonomi – du har potensialet til å føle deg bedre i alle dagliglivets små og store utfordringer.

Verden og livet ditt er i endring. Personlig utvikling med poesis er en investering i deg selv, og gir deg muligheten for å finne glede og ro.

Hva er forskjellen på poesis og en psykolog eller en vanlig coach?


Løsningen ligger ikke i å analysere eller prøve å forstå innholdet i tankene eller følelsene dine og hvordan de har oppstått i livshistorien din, som et årsak - konsekvens forhold.

Dine tanker og følelser kommer og går, de er ikke hvem du er, og de har sin egen agenda. Du vil se at de mister sin negative kraft ved at du oppfatter dem for hva de er, og ikke identifiserer dem som hvem du er.

Alle opplevelser, både de som gir oss glede og de som oppfattes som vanskelige og utfordrende har lik verdi. Det er vår manglede evne til å akseptere det negative, som gir oss smerte.

Det fine med å bli bevisst på dette er at du begynner å bevege deg ut av motstand, og derfor tiltrekker færre negative opplevelser som du må forholde deg til. Livet ditt vil bevege seg med deg.

Du vil så se at verken problemet eller løsningen noen gang fantes utenfor deg selv.

Jeg har selv benyttet samtaleterapeut, mentor og andre rådgivere.

Min erfaring er at opplevelsen av samarbeidet er veldig personavhengig, og mindre knyttet til faglig retning eller metodikk. Du må føle deg fram.

Hva er din mening om lykke og kjærlighet?


Troen på at lykken finnes i relasjoner, objekter eller eksterne situasjoner er en illusjon. Når du endelig har kommet dit du ville, er det bare et tidsspørsmål før du genererer et nytt sted du vil, og det stedet er som vanlig der framme i tid - utenfor deg selv. Avviket mellom nå-situasjonen og din projiserte drømmetilstand vil alltid oppleves i varierende grad av uro og bekymring.

En elegant indre ro ligger i å heve motstanden til omstendighetene, selv om du er dypt uenig med slik de er. For så se gjennom omstendighetene med et utvidet perspektiv og bevissthet, og oppleve at alt faktisk er som det skal være. Det er aksept, og et 100% indre konsept.

Basert på denne tilstanden, kan du nå gjøre alt som er i din makt til å bevege de eksterne omstendighetene i den retningen du ønsker. Forskjellen ligger i at du nå handler ut i fra en tilstand av aksept for det som allerede ér. Ikke legg lykken din i den andres lomme, det er kun hos deg selv du finner indre ro.

Kjærligheten oppleves for mange i hverdagen som en selvforsterkende sirkel av glede og smerte, konstruert av egoet, og basert på framtidige forventninger, tidligere minner og det elementære behovet for bekreftelse – å bli sett. Denne ubevisste tilstanden er så vanlig at den anses normal.

Du har valget om å finne et mer balansert forhold til deg selv og dine nærmeste, ved å aksepter alt du er - alle aspekter, på alle områder.

Ekte kjærlighet kan aldri mistes, for den finnes ikke utenfor deg selv.

Å elske seg selv er både det mest verdifulle og samtidig det vanskeligste du kan gjøre i dette livet, og du vil i øynene til den som har akseptert seg selv, se reflektert stillhet - indre ro.

Hva mener du med nuet og tilstedeværelse?


Ditt liv leves nå, absolutt alt; hver tanke, hendelse, minne og forventning har aldri noen gang, vil aldri noen gang, kan aldri ikke skje - noe annet sted og tid enn nå.

Forholder du deg ofte andre steder enn nå, mister du faktisk fokus der livet ditt hele tiden utfolder seg, i dette øyeblikket.

Tilstedeværelse er den graden av bevissthet du klarer å fokusere i nuet, kontra å bevege deg mentalt rundt i fortid og fremtid.

Det er kvaliteten av din bevissthet nå som bestemmer hvordan fremtiden din vil bli. Så det er her vår dialog og utvikling naturlig starter.

Hva mener du med bevissthet og perspektiv?

Ord peker mot noe. Ordet syltetøy er ikke syltetøy, og uansett hvor mye tid vi bruker på å lære om det, forklare det, så må du smake det for å føle hva det er. Da blir ordet mindre viktig, og om noen finner på å kalle det marmelade, så vet du fortsatt hva ordet viser mot. Har du opplevd en type syltetøy, vil du også lettere kjenne igjen andre varianter.

Bevissthet er den underliggende intelligensen som kommer fra et annet sted enn den analytiske forståelse. Det er stillheten mellom to tanker, tomrommet mellom to objekt. Bevissthet er i utvidet forstand essensen og kilden til all kreativ skapelse, og en stor ressurs for deg i ditt liv når du utvikler og benytter den aktivt.

Perspektiv er evnen til å kunne velge synsvinkel for din oppfattelse av en situasjon eller følelse. Egoet har som vane å fungere på autopilot og jobber reaktivt. Dette mønsteret kan du bli oppmerksom på, og velge å hoppe ut på sidelinjen for å observere dynamikken som utspiller seg.

Du kan sammenlikne det med en kinofilm. Fra å først se situasjonen fra rollefigurens begrensede vinkel eller fra en stol i salen, beveger du deg ut til å forstå at du og de andre involverte er skuespillere som utøver sine roller iht. manus. Videre kan du utvide nivået til å muligens anse deg selv som både manusforfatter og produsent.

Metallica "Wherever i may roam"

Alien Ant Farm - Smooth Criminal